U radnom posjetu Općini Livno boravila je ekonomska savjetnica u Veleposlanstvu Mađarske u Bosni i Hercegovini Dominika Horvat te se sastala s načelnikom općine Livno Lukom Čelanom.

Izrazila je spremnost mađarskog veleposlanstva za ostvarivanje suradnje na raznim područjima od kojih su posebno naglašeni poljoprivredni i energetski sektor te suradnja na području kulture. Na sastanku se, između ostaloga, razgovaralo i o projektima koji se realiziraju u Bosni i Hercegovini a u koje je uključena Mađarska. Jedan od njih je projekt ruralnog razvoja FAO, kojeg financira Mađarska a koji se provodi i u Livnu.

Načelnik Čelan je, zahvalivši na posjeti, istaknuo spremnost za suradnju te kratko predstavio dosadašnje projekte i predložio nekoliko novih na kojima je moguća suradnja u budućnosti. Ekonomska savjetnica u mađarskom veleposlanstvu u BiH Dominika Horvat prilikom susreta je također čestitala načelniku i stanovnicima Livna na nedavnom dobivanju statusa grada. Kako je istaknula, status grada omogućuje različite vidove suradnje kao i povezivanje gradova na prijateljskoj osnovi, te će mađarsko veleposlanstvo uskoro gradu Livnu predložiti jedan od mađarskih gradova za ostvarivanje prijateljstva.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok