I ove godine Gorska služba spašavanja Hercegbosanske županije organizira uspon na planinu Kamešnicu –  „100 žena na Kamešnici“, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Cilj pohoda na prekrasnu planinu koja se nadvija nad livanjskim poljem je popularizacija planinarenja među pripadnicama ljepšeg spola. Idejni začetnik i organizator ovog zaista jedinstvenog događaja su članice Gorske službe spašavanja Hercegbosanske županije, a glavni pokrovitelj gradonačelnik Livna Luka Čelan, javlja radio Livno.

Događaj počinje u nedjelju u 7:30 na Autobusnom kolodvoru Livno, gdje će sudionice čekati besplatan prijevoz do sela Podgradina iz kojeg počinje lagana šetnja prema vrhu planine. Prva postaja uspona je Pešino vrilo, na 1400 metara nadmorske visine, gdje će se sudionice moći odmoriti uz šalicu kave ili čaja koje će za njih pripremiti članovi GSS-a.

Druga postaja za one najhrabrije je sam vrh Konj (1856 mn/v). Organiziran je i besplatan ručak za sve polaznike na Pešinom vrilu u 14 sati, a po promotivnoj cijeni moći će se kupiti i majice od čega prihod ide u humanitarne svrhe.

Kako je za Radio Livno rekla članica GSS-a HBŽ Jelena Bobetić, najmlađi sudionik uspona na Kamešnicu bit će petomjesečna beba, dijete roditelja članova GSS-a, a gornja granica što se tiče godina ne postoji. U slučaju lošeg vremena uspon se odgađa za tjedan dana.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok