Autobus pun studenata i ostalih putnika iz Mostara zapalio se u Posušju, a tragedija je izbjegnuta zahvaljujući brzoj reakciji hrabroga mladića Ivana Bagarića iz tomislavgradskog mjesta Mesihovina, inače studenta druge godine DIF-a, piše Večernji list BiH.

 

Mislili da je alarm

Naime, u kritično vrijeme, prije preksinoćnog mraka, zapalio se motor na Globtourovu autobusu, koji prometuje redovitom linijom prema Livnu. - Alarm se čuo nakon što smo prošli Kočerin, odnosno kad smo već krenuli uzbrdo prema Vranjiću. Uključivao se i isključivao, a putnici su, kao i vozač, kako su kasnije pričali, mislili kako je riječ o alarmu na nečijem mobitelu. Nitko nije pomišljao na kvar autobusa, nego su svako malo posezali za svoje telefone, ali se nitko nije izjašnjavao. Konačno, nakon petnaestak minuta vožnje, vozač je stao na jednom proširenju te smo tek tada osjetili dim i vani vidjeli vatru koja je dolazila ispod poklopca motora. Putnici su u panici izlazili i žurno iznosili stvari iz autobusa, a nas trojica, među kojima je bio i vozač, pošli smo gasiti požar i uspjeli u tome, kaže za Večernji list požrtvovni student Ivan Bagarić.

Spriječio štetu

Naime, kako se moglo čuti od putnika, jedan od njih trojice je iz autobusa zgrabio uređaj za gašenje, ali ga nije uspio aktivirati, prenosi Vecernji.ba.

- Ili nije znao ili je uređaj bio neispravan, a onda je taj student dozvao supružnike ispred čije kuće se i događao čitav slučaj te iz dvorišta povukao njihovo crijevo za vodu i, unatoč tome što su mu neki govorili da ne prilazi autobusu, valjda strahujući do moguće eksplozije, sam ugasio vatru i tako spriječio štetu od više desetaka tisuća maraka, kažu nam svjedoci.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok