Draško Dalić, predsjednik Vlade HBŽ

Županijski odbor HDZ BiH Hercegbosanske županije u ponedjaljak s početkom u 16 sati održat će 2. izvanrednu sjednicu  u Livnu gdje će točke dnevnog reda biti aktualna politička situacija i funkcioniranje Vlade HBŽ.

Kako je potvrdio izvor iz vrha ove stranke u Hercegbosanskoj županiji, izvanredna sjednica je sazvana prvenstveno kako bi se donijela odluka o smjeni sadašnjeg predsjednika Vlade Hercegbosanske županije Draška Dalića da bi se na njegovo mjesto postavio izvjesni Ivan Jozić iz Livna.

Ovaj potez sa predviđenom odlukom o stranačkim smjenama, spomenuti izvor tumači na način da frakcija koju predvodi predsjednik ŽO HDZ BiH HBŽ nema potpore sa dovoljno zastupnika u Skupštini ove županije radi rekonstrukcije Vlade, a u zadnje vrijeme tu potporu preglasavanjem gube i na vladinim sjednicama.

„To im je još ostalo da se mogu pozivati na političku zaleđinu u pregovorima sa drugima, ali međutim toliko su sve oko sebe i unutar sebe izvarali da im nitko više ne vjeruje“, kazao je izvor iz vrha HDZ BiH HBŽ .

Po svemu sudeći , kako isti dalje tvrdi, do toliko najavljene rekonstrukcije Vlade neće sigurno doći u skorašnje vrijeme iz razloga toga što u pregovorima osim stožerne hrvatske stranke koji traže smjenu svog predsjednika Vlade Draška Dalića sudjeluje i koalicijski partner SNSD inzistirajući na smjeni svoja tri ministra i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine HBŽ.

Međutim, tu je i druga podjeljenost unutar HDZ BiH Hercegbosanske županije oko potpore s kim se želi koalirati  tako da podatak iz njihovih redova govori da i unutar tih frakcija postoji oprečnost u stavovima  s tim da su jedni privrženi da se suradnja nastavi sa SNSD-om i koji ima dva zastupnika u Skupštini dok drugi zagovaraju nastavak suradnje sa Slavišom Mihajlovićem koji predstavlja Vučićevu stranku.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok