Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, na kojem proizvode i usluge predstavlja 60 zemalja i koji je postao agrobiznis događaj regije s najvećom i najdužom sajamskom tradicijom, Bosna i Hercegovina, kao zemlja partner, predstavlja se kroz organizaciju zajedničkog nastupa kompanija iz BiH na nacionalnom štandu površine oko 350 m², te kroz organizaciju konferencija, okruglih stolova, poslovnih susreta, degustaciju proizvoda i organizaciju zanimljivih sadržaja za posjetioce.

Na ovogodišnjem 84. po redu, Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji se održava od 13. do 19. svibnja u Novom Sadu, na nacionalnom štandu svoje proizvode i usluge predstavlja 28 kompanija iz poljoprivredno-prehrambene industrije, pa su priliku da izlažu svoje proizvode tako dobile i tvrtke iz naše Županije: KUPRES – MILCH d.o.o., EKO SIR PUĐA d.o.o., LIVANJSKA MLJEKARA d.o.o. i PAVIĆ d.o.o.

Komisije za ocjenjivanje proizvoda Novosadskog sajma i ove godine su izvršile ocjenjivanje izloženih proizvoda, a prema objavljenim listama, naši proizvođači su ponovili uspješne rezultate iz prethodnih godina čime su potvrdili kvalitet svojih proizvoda.

Tako je mljekara EKO SIR PUĐA, d.o.o. iz Livna sa Livanjskim sirom ponovo osvojila veliku zlatnu medalju u kategoriji Tvrdih punomasnih sireva čime je zadržan primat u ovoj kategoriji, dok je mljekara KUPRES MILCH d.o.o. na svom prvom nastupu osvojila titulu šampiona u kategoriji polutvrdih punomasnih sireva.

Naše proizvođače obišla je i delegacija uzvanika predvođena ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine koji je čestitao na osvojenim nagradama i zaželio uspješan nastup na sajmu svim izlagačima.

Ovo je još jedna potvrda kvalitete Livanjskog sira i podstrek za daljni razvoj našega najvažnijeg brenda po kojemu smo poznati u regiji , a sve više nas prepoznaju i u širem okruženju.

Navodi se u priopćenju iz tvrtke "Eko sir Puđa" Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok