Obraćamo se javnosti povodom pravosudno-političkog spektakla koji će se upriličiti 18. svibnja 2017. godine, a sve u režiji „hrvatske žene“, gospođe Borjane Krišto.

Kao što je široj javnosti već poznato,  ročište u slučaju „Krišto protiv Krište“ održat će se po žurnom postupku na Općinskom sudu u Livnu, u četvrtak 18. svibnja u 10 sati. Kolika je sprega politike i sudstva, te koliko je apsurdno govoriti o raspodjeli vlasti pokazuje i ovaj užurbani proces protiv sina hrvatskoga branitelja koji je u afektu burno reagirao, a koji se čak ispričao zbog reakcije koju je i sam nazvao neprimjerenom, ali za koju je kako je već rekao imao najmanje 100 000 razloga.

Frani Krišti su odmah oduzeti dokumenti, u njegovu privođenju je sudjelovao i ministar MUP-a HBŽ, Darinko Mihaljević, protiv njega su istog trenutka započeli politički, sudski i medijski progon. Svega par sati nakon incidenta žurno se sastalo županijsko predsjedništvo HDZ-a BiH, kako bi raspravili o njegovoj sudbini. Namjerno se odugovlačilo s ispitivanjem, kako bi što duže bio zadržan u pritvoru za kojim uopće nije bilo potrebe, a samo da bi sebi kupili vrijeme i u javnost plasirali neistine. Protiv sina hrvatskoga branitelja složne su sve institucije za koje se i njegov otac borio u Domovinskom ratu, dok su njegovi progonitelji surađivali s okupatorom i potpisivali se ćirilicom.

I dok kriminalci prve kategorije, među kojima su i „uvaženi članovi“ Borjanine stranke, uživaju sve slobode koje demokratsko društvo nudi Frano ne može niti u posjet roditeljima koje je antihrvatska politika, na čelu s Borjanom Krišto, protjerala iz ovoga grada.

Ne možemo, a da se ne zapitamo, što je s katoličkim oprostom od strane gospođe Krišto koja ne zna biti u crkvi, ako neće sjediti u prvome redu i pobožno sklopiti ruke. Onih mizernih 100 000 KM nećemo ovom prilikom previše spominjati, vjerujući kako  gospodi iz HDZ-a BiH taj iznos i nije toliko velik kao običnim građanima jer su naviknuli na puno više.

Ne možemo, a da se ne zapitamo, zašto se pravosuđe ne pozabavi skupštinskim „papcima“ koji su prodali mandat za radna mjesta i tko zna za što još? Zašto se pravosuđe ne pozabavi lopovima koji su operirali na biračkim mjestima i lažirali volju naroda? Zašto nijedna nadležna institucija nije istražila netransparentnu dodjelu sredstava od strane Vijeća ministara BiH?

Ovom prilikom ističemo kako HDZ-a 1990 staje u obranu Frane Krište, pravno, politički, a ponajprije ljudski! Ne želimo se uplitati u sudske odluke, ali smo svjedoci kako se sud upliće u politiku i obrnuto. Zanimljivo je i to kako se ministar MUP-a, Darinko Mihaljević samo dan poslije Franina privođenja sastao u četiri oka s „hrvatskom ženom“ Borjanom Krišto!  Sigurni smo kako nisu samo komentirali vremensku prognozu, ali temu razgovora najbolje znaju njih dvoje.

U slučaju da se nastavi ovakav pritisak na mladića koji je kao i svi pošteni Livnjaci imao najmanje 100 000 razloga za frustraciju, spremni smo organizirati i skup potpore ispred Općinskoga suda u Livnu.

Ured za informiranje HDZ1990 HBŽ

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok