U zgradi Općine Livno danas je potpisan ugovor o realizaciji projekta „Izgradnja mini terena za ustanove za osobe sa posebnim potrebama“ kojega Nogometni savez Bosne i Hercegovine, uz suradnju s lokalnim zajednicama, realizira u devet bh gradova.

Livnu će tako biti izgrađena dva mini terena, nogometni i košarkaški, namijenjena djeci s poteškoćama u razvoju. Ugovor je u ime općine Livno potpisao načelnik Luka Čelan, ravnateljica Centra za socijalni rad Marija Maganjić  i koordinator bh nogometnog saveza za infrastrukturu, stadione i sigurnost Nihad Hodžić.

Načelnik Čelan je izrazio zadovoljstvo što je općina Livno jedna od devet općina u Bosni i Hercegovini u kojoj će projekt biti realiziran, a posebno činjenicom da je teren namijenjen djeci s posebnim potrebama. „Nadam se da će ovakav jedan sadržaj u našem gradu doprinijeti u poboljšanju uvjeta za djecu s poteškoćama u razvoju i da ćemo time obogatiti sadržaje koji će koliko - toliko pripomoći u razvoju naše djece”, kazao je načelnik. „Livno je jedna od devet općina u Bosni i Hercegovini odabranih zahvaljujući dobro urađenoj aplikaciji. Vjerujem da ćemo projekt realizirati u iduća dva mjeseca te da ćemo krajem svibnja biti u prilici predate terene na korištenje“, naglasio je koordinator Hodžić dodavši da će na odabranoj lokaciji u Livnu biti izgrađena dva terena, jedan od umjetne trave veličine 24 x 16 metara i drugi od polivalentne podloge dimenzija 16 x 10 metara. Vrijednost ugovora je oko sto tisuća konvertibilnih maraka.

Priopćeno je iz općine Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok