OO HDZ-a BiH Livno aktualne medijske natpise i posljednja priopćenje za javnost HDZ-a 1990 Livno, kojim se staje u obranu Frane Krište koji je ponukan novinskim naslovima o navodnoj korupciji vandalski napao kamenjem  zamjenicu predsjedatelja Parlamentarne Skupštine BiH Borjanu Krišto, smatra izravnim medijskim pritiskom na rad pravosuđa.

Vrijednosti neovisnog pravosuđa, vladavine prava, jednakosti pred zakonom i pravne sigurnosti bile su i ostale temeljne vrijednosti koje HDZ BiH štuje od trenutka kada je prvi kao politička snaga 1990. godine ustao protiv komunističke tiranije bivše Jugoslavije gdje je pravosuđe bilo podređeno i u službi vladajuće politike.

U svom pamfletu HDZ 1990 navodi niz dezinformacija na kojima gradi iracionalne konstrukcije o navodnim udruživanjima institucija za progon pojedinaca. U te svrhe spominje se MUP HBŽ-a, pravosudne institucije, ciljano se interpretiraju privatni sastanci i bez argumenata se kleveću pojedinci.

Želimo osuditi i političko parazitiranje Devedesetke u slučaju " Frano Krišto". Ako žele pomoći svom bivšem predsjedniku Mladeži, onda ne bi nikako smjeli da na njemu graditi kampanju za nadolazeće izbore i povratak na vlast.

Na kraju želimo poručiti da medijski pritisci na pravosuđe kao i pokušaji opravdavanja vandalskih napada s tkz. "dobrim razlozima", neće donijeti korist nikome a ponajmanje HDZ-u 1990 i Frani Krišti. 

Navodi se u priopćenju OO HDZ BiH LIVNO.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com