Uobičajilo se kazati kako ono što vas ne slomi još vas više ojača.

U slučaju Ante Šarca iz Mandina Sela koji je prošle godine, zbog q-groznice i bruceloze, morao eutanazirati i tako u jednome danu ostati bez cijeloga stada koza koje je tada brojalo preko dvjesto grla, to se itekako potvrdilo. Piše Mandino Selo.

I nakon svega što (mu) se prošle godine dogodilo, većina bi se ljudi na njegovu mjestu sigurno slomila i odustala od svega, no ne i on. Bio je uporan, nije odustajao od cilja – ostanka na rodnoj grudi i djedovini, osiguranja egzistencije sebi i svojoj obitelji. Uz obitelj, potporu su mu u tome pružile Hercegbosanska županija, Federacija BiH i općina Tomislavgrad i Ante je nastavio gdje je iznenadnom bolešću stada prisilno zaustavljen u proljeće prošle godine.

Danas Ante na svojoj farmi ima skoro 140 grla (većim dijelom alpskih). Zasad ima šezdesetak koza koje muze i predaje mlijeko mljakari Puđa u Livnu, a ostatak su maleni jarići. Polako povećava brojnost stada, povećavajući i litre mlijeka koje predaje otkupljivaču za kojega samo ima riječi hvale.

U sve izrečeno uvjerili smo se danas, tijekom posjeta njegovoj farmi na Podinama. Zadnji put smo ovdje bili početkom veljače 2016. godine, naišavši baš u trenutku kada su veterinari i uzimali krv za uzorke. Za rezultate znamo kakvi su bili. Sada je sve puno drugačije i bolje. Bez obzira na sve sada smo još sigurniji kako će uspjeti u svome poslu.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija