Udruga gospodarstvenika i poslodavaca Tomislavgrad najavila je blokadu prometnice Tomislavgrad-Posušje, na  kružnom toku na Bobari 5. lipnja u 12 sati ako do tada ne krenu radovi na spomenutom kružnom toku.

Naime, iz spomenute udruge upozoravaju na opasanost koju je prouzročio novi kružni tok. Navode kako se u kratkom vremenu dogodilo 5 prometnih nezgoda na spomenutom kružnom toku.

Iz Udruge navode kako kružni tok mora biti osvijetljen, treba nužno postaviti zadovoljavajuće horizontalnu i vertikalnu signalizaciju s naglaskom na pješačke prijelaze. Također, ističu kako je nužna izmjena postojećega projekta jer kružni tok svojom širinom ne udovoljava normalnom protoku prometa, pogotovo kamiona i autobusa.

Ako se ne udovolji ovim zahtjevima, i radovi ne počnu do ponedjeljka, 5. lipnja, iz Udruge najavljuju blokadu prometnice isti dan u 12 sati.

Zahtjev je upućen MUP-u, JP Ceste Federacije  BiH, Pronasa Sarajevo, KTM-Brina Posušje, Intergra Mostar, općinskom načelniku Tomislavgrada i Upravi za ceste Hercegbosanske županije. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok