Nesvakidašnji događaj u župi sv. Ilije proroka u Bos. Grahovu – u ovoj brojčano maloj župi koja broji svega 130 članova, u nedjelju 28. svibnja kršteno je jedno dijete (Ivan Matošević) dok je šestoro djece primilo sakrament prve pričesti.

U dupkom ispunjenoj župnoj crkvi svetu misu je predvodio grahovski župnik don Davor Klečina, koji je i podijelio djeci oba sakramenta, uz koncelebraciju župnog vikara don Predraga Ivandića.

Na misi je svirala i pjevala skupina djece iz Livna, u pratnji časnih sestara Milosrdnica s. Magdalene i s Dijane koje su bile i najzaslužnije za vrlo ukusnu i decentnu prigodnu dekoraciju župne crkve.

Nakon svete mise svećenici i časne sestre obišli su pojedinačno svaku obitelj i s njima bili dionici obiteljskog slavlja.

Župa Bosansko Grahovo, iako brojčano spada u manje župe Livanjskog dekanata i Banjolučke biskupije, može se pohvaliti svojim podmlatkom budući da skoro trećinu župe čine djeca i mladi.

To je i veliki znak nade za ovu stradalničku župu koja je podnijela velike žrtve u zadnja dva rata, posebice u 2. svjetskom ratu u kojem je pobijeno više od 250 župljana zajedno sa župnikom don Jurjem Gospodnetićem, a više od 1000 župljana protjerano i raseljeno.

(Župa Grahovo)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija