Službenici Granične policije Bosne i Hercegovine 31., 30. i 29. svibnja 2017. godine na graničnim prijelazima pri ulasku u BiH su uhitili sedam osoba na osnovi raspisanih potraga.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum uhićen je V. O. (1993.) nakon što je utvrđeno da ga potražuju Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske zbog kaznenog djela „razbojništvo“ i Osnovni sud u Sokocu zbog „krađe“. Službenici Postrojbe granične policije Hum su predali bh. državljanina pripadnicima MUPRS-a.

Službenici PGP Aerodrom Sarajevo su uhitili D. M. (1985.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog kaznenog djela „teška krađa“. Bh. državljanin je stigao na Međunarodni aerodrom Sarajevo letom iz Stockolma i bit će predan nadležnom tijelu. Prethodno su službenici ove Postrojbe na letu iz Beča uhitili A. H. (1976.) jer je utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Tuzli zbog kaznenog djela „izazivanje opće opasnosti“ i Općinski sud u Živinicama zbog „teške krađe“. Bh. državljanin je predan službenicima Sudbene policije sudova u Županiji Sarajevo.

Na MGP Vardište uhićen je V. B. (1961.), državljanin Republike Srbije. Službenici PGP Višegrad graničnim provjerama su utvrdili da je za njim Interpol Zagreb raspisao tjeralicu zbog kaznenog djela „zločin protiv čovječnosti“. V. B. predan je službenicima Sudbene policije Suda BiH.

Službenici PGP Brčko su uhitili Ž. M. (1994.) nakon što je utvrđeno da je za njim MUPRS-a raspisao potragu zbog kaznenog djela „falsifikovanje novca“. Državljanin Republike Hrvatske je kontroliran na MGP Brčko i predan službenicima Policijske uprave Bijeljina MUPRS-a.

Na MGP Kamensko uhićen je M. Š. (1963.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Livnu zbog kaznenih djela „šumska krađa“ i „krađa“. Službenici PGP Kamensko su predali bh. državljanina pripadnicima sudske policije Livno.

Službenici PGP Aerodrom Tuzla na letu iz Dortmunda su uhitili H. Š. (1970.) nakon što je ustanovljeno da je za njim MUP Tuzlanske županije raspisao potragu zbog kaznenog djela „teška krađa“. Državljanin BiH je predat službenicima Odjeljenja sudbene policije sudova u Tuzlanskoj županiji.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok