Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je u posjet predstavnika kompanije "CMEC" Zhanga Weiweia.

Tom prigodom, Weiwei upoznao je Čavaru s radom spomenute kompanije, a posebno s realizacijom projekta izgradnje vjetroelektrane na području općine Tomislavgrad, za koji je u siječnju 2016. godine potpisan Memorandum o razumijevanju, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

Weiwei je istaknuo kako je suradnja investitora i izvođača radova jako dobra, te da je sve spremno za realizaciju studije izvodljivosti, ali postoji problem koji usporava završetak projekta, a to je izdavanje energetske dozvole za rad vjetroelektrane.

Kompanija "CMEC" i investitori smatraju da je ovaj projekt izuzetno isplativ, ali problem stvara nedostatak dobre atmosfere za investiranje, navodi se u priopćenju.

Weiwei je izrazio želju za suradnjom i ulaganjima u Federaciju BiH i BiH zbog izuzetne efikasnosti vjetroelektrana na ovom području, ali nesigurni rokovi mogu smanjiti interes ulagača.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara kazao je kako ga raduje želja za ulaganjem u Federaciju BiH i BiH. Istaknuo je kako vjeruje u ispravnost i isplativost ovog projekta te da je potrebno učiniti sve da se riješi problem izdavanja energetske dozvole.

''Potrebno je potaknuti sve one koji odlučuju da sudjeluju u završetku ovog projekta'', poručio je Čavara.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok