Zagrebački klub livanjskih studenata u Livnu je danas po prvi puta organizirao „Sajam karijera HBŽ“, pod pokroviteljstvom načelnika općine Livno Luke Čelana i ministra prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije Petra Galića.

Sajam je održan u dvorani Ekonomske škole uz nazočnost brojnih livanjskih srednjoškolaca. U ime organizatora okupljenima se obratio predsjednik ZKLS-a Tomislav Pavić, u ime županijskog resornog ministarstva nazočne je pozdravio Mate Spajić, a sajam je uz prigodno obraćane otvorenim proglasio načelnik općine Luka Čelan.

„Obrazovanje ima značajnu funkciju u svakom društvu. Kroz obrazovni sustav, ne samo da se stječe znanje, nego se razvijaju i osjećaji za kulturu, poštivanje principa i solidarnosti i oblikuju se svijest i gledište pojedinca. I iz tog razloga važno je za svakog mladog čovjeka što će odabrati kao svoje buduće zanimanje, važno je dobiti pravu informaciju“, kazao je načelnik Čelan. Istaknuo je i dosadašnju dobru suradnju sa klubovima livanjskih studenata kazavši kako Općina sa svoje strane nastoji olakšati troškove studiranja kroz dodjelu stipendija kao i kroz jednokratne pomoći. Otvorenju sajma bili su nazočni ravnatelji svih srednjih livanjskih škola te pojedini profesori. Učenicima su na posebnim štandovima predstavljeni svi fakulteti Sveučilišta u Zagrebu,  kao i mogućnosti koje pruža zagrebački studentski centar i studentski zbor u vidu smještaja, ishrane, studentskih poslova i slično. Svaki fakultet predstavljali su studenti tog istog fakulteta te su na taj način svi zainteresirani dobili potpunu informaciju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok