Udruga “FLIFA ŠUICA”, koja ima za cilj podići prag znanja iz flore i faune šujičkoga kraja pored Tomislavgrada, 9. lipnja u 12:00 sati  u Hrvatskom domu “Stjepan Radić” u Šujici organizira stručna predavanja sveučilišnih profesora na temu gljive i ljekovito bilje.

Predavači će biti dr.sc. Ivan Širić s Agronomskog fakulteta Zagreb koji će govoriti na temu “Osnove poznavanja gljiva” , dekanica Agronomskog i prehrambeno tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru doc. dr. sc. Danijela Petrović na temu “Ljekovite i aromatične vrste sjeverozapadne Hercegovine i Kupreškog polja” te prof. dr. sc. Stjepan Pliestić s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Agronomskog i prehrambeno tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru na temu “Postupci i oprema u doradi i preradi ljekovitog i aromatičnog bilja”.

Predavače će predstaviti prof.dr.sc. Boro Mioč s Agronomskog fakulteta sveučilišta u Zagrebu, koji je ujedno i počasni član udruge “FLIFA ŠUICA”.

Skupu će se obratiti i predavanja otvoriti doc.dr.sc. Mirko Ruščić s PMF-a sveučilišta u Splitu, koji je i ravnatelj Botaničkog vrta u Splitu, te počasni član udruge “FLIFA ŠUICA”.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok