Općinski odbor HDZ-a BiH Livno smatra otvoreno pismo HDZ-a 1990 Livno kao još jedan medijski spin ove stranke kako bi se pokušalo ucijeniti livanjsku javnost i prikriti stvarni uzroci odlaska livanjskog kirurga Nediljka Rimca iz Županijske bolnice, kojeg u ovom slučaju treba promatrati prije svega kao oporbenog čelnika pa tek onda kao liječnika. 

Kada već "Devedesetka" ucjenjuje i plaši livanjsku javnost odlaskom dr. Rimca iz Livna, onda su trebali reći i prave razloge zašto on to čini. Očito dr. Rimac ne može podnijeti mali iznos zastupničke plaće i honorara u Županijskoj bolnici. Što je, slažemo se, nekoliko puta manje od plaće koju je primao kao predsjednik Vlade HBŽ-a  u sedmogodišnjem razdoblju. Tada je, naime,  inkasirao mjesečno devet tisuća maraka plaća iz proračuna. Četiri i pol kao predsjednik Vlade a još toliko kao kirurg. Strpljivo je dr. Rimac od 2013. čekao ponovno priliku da se vrati na vlast ali ona mu je dva puta izmaknula, na prošlim lokalnim i županijskim izborima. Jučer mu je očito prekipjelo  pa je odlučio dati ostavku u bolnici. 

Nakon takvog postupka jedino što mu je preostalo, ako je suditi po onome što njegova stranka upućuje javnosti, je pokušati uplašiti i ucijeniti livanjsku javnost svojim odlaskom. Ne razumiju u "Devedesetki" da oporbeni lider ne plaši javnost i svoje birače vlastitim odlaskom nego čini sve, pa i na svoju štetu, kako bi ostao i radio za njihovu korist. 

Da ne bi morao objašnjavati neobjašnjivo: Zašto oporbeni čelnik napušta svoju zajednicu, Rimac se  gura u redove ljudi koji napuštaju Livnu i u doktorskoj bijeloj kuti upire prstom u HDZ BiH, plašeći ljude pričom da ih neće imati tko liječiti. Pa kakav je to liječnik humanist koji zbog novca ostavlja svoje pacijente bez skrbi i pritom ih ucjenjuje? Umjesto da bude vođen humanošću kao liječnik i javnim interesom kao političar, Rimac i njegova stranka rade i propagiraju suprotno: nehumanost, koristoljublje i politički kukavičluk. 

OO HDZ BiH LIVNO

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok