Sindikat djelatnika MUP-a HB županije najavio je štrajk upozorenja.

Provest će ga 14. lipnja pred zgradom Vlade HBŽ od 10 do 12 sati. U priopćenju se navodi kako je riječ o neutvrđivanju osnovice za obračun plaće uposlenima sukladno Pravilniku o plaćama, naknadama i drugim materijalnim pravima iz radnog odnosa policijskih službenika, državnih službenika i namještenika u MUP-u;

neisplaćivanju pravomoćnih sudskih presuda; ne donošenju Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika i Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti (za državne službenike, namještenike i zaposlenike); te, konačno, kako se navodi, odugovlačenja oko potpisivanja Kolektivnog ugovora.

Ministar MUP-a HBŽ-a , Darinko Mihaljević tvrdi kako nema nikakvg razloga za takvo ponašanje. Naime, ministar Mihaljević pojašnjava kako je održano nekoliko sastanaka na kojem su doneseni konkretni zaključci. Smatra kako je apsurdno očekivati da se u ovakvoj političkoj situaciji vrše pregovori po ovom pitanju.

Poslušajte što su za radio "Studio N" izjavili Dražen Mišić, predsjednik sindikata djelatnika MUP-a i Darinko Mihaljević, ministar MUP-a HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok