Županijski odbor HDZ-a BiH HBŽ dostavio je zahtjev Skupštini za sazivanje izvanredne sjednice s predloženom točkom dnevnog reda o izglasavanju nepovjerenja Vladi HBŽ-a te imenovanju nove vlade.

U privitku zahtjeva dostavljeno je deset potpisa zastupnika te skupštine iz reda HDZ-a BiH koji su za sazivanje sjednice.

Skupština je u četvrtak zaprimila taj zahtjev te je, prema svom poslovniku, ovu inicijativu o izglasavanju nepovjerenja dostavila Vladi na eventualno očitovanje i svim skupštinskim zastupnicima. Piše Fena.

Jedini zastupnik iz reda HDZ-a BiH koji nije potpisao zahtjev je Stipe Barun. Kako bi se izglasalo nepovjerenje Vladi i imenovala nova potrebna je dvotrećinska većina, odnosno 17 ruku.

Na sjednici Županijskog odbora HDZ BiH održanoj 23.svibnja, a nakon rasprave od prošle prekinute sjednice, članovi županijskog odbora su većinom glasova (20 ''za'', 3 ''protiv'' i 1 suzdržan) donijeli odluku o nepovjerenju dosadašnjem predsjedniku Vlade Hercegbosanske županije Drašku Daliću.

OO HDZ-a BiH Livno je na 22. sjednici, održanoj 25. svibnja, a sukladno zaključku ŽO HDZ-a BiH HBŽ jednoglasno je donio odluku da za novog mandatara Vlade HBŽ predlaže Ivana Jozića, diplomiranog pravnika.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok