"Postoji organizacija pojedinaca koji misle da mogu raditi što hoće, ali ja im poručujem da je pitanje dokle će to ići. Svaka organizacija ma pravo mijenjati ljude koje su, na jedan način, oni predložili i povjerili im dužnosti, ali se moraju voditi argumentima zbog same dobrobiti organizacije i ljudi koji joj pripadaju", izjavio je jučer, između ostalog,  predsjednik Vlade HB županije Draško Dalić upitan za komentar povodom zahtjeva za  njegovu smjenu.

Dalić je dodao kako je pokušao učiniti sve kako bi HB županija bila bolje mjesto za život, a koliko je u tome uspio vidjet će se u narednom razdoblju.

Inače, jučer je održan kolegij Skupštine HB županije na kojem je odlučeno da će sjednica Skupštine biti održana 21.lipnja. Jedna od točaka dnevnog reda je i razrješenje Vlade HB županije i imenovanje nove čiji predsjednik bi bio Ivan Jozić iz HDZ-a BiH.

Inicijativu za razrješenje sadašnje Vlade, na čelu s Draškom Dalićem, pokrenulo je deset od jedanaest zastupnika HDZ-a BiH. Trenutno HDZ BiH može računati na potporu još četiri zastupnika, a za smjenu im je potrebna dvotrećinska većina, odnosno 17 ruku. Sudeći prema medijskim natpisima u posljednjih nekoliko dana.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok