U organizaciji Radio Studia N i nevladinih organizacija "ULi-woman" iz Livna i Udrugom građanki "Grahovo" iz Bosanskog Grahova, u Livnu je jučer održan ženski panel na kojemu su predstavljene dvije uspješne žene s područja Hercegbosanske županije.

Riječ je o Milici Sekulić iz Bosanskog Grahova i Olgici Đikić iz Livna, koje su svojim izlaganjem prezentirali kako je moguće biti uspješna žena i ostvariti svoje ideje.

Izlažući o svojim poslovnim pothvatima, Milica Sekulić je kazala kako je osnovala poduzeće "BožiMir" kojim je oživjela stare zanate, a inače je po profesiji kreator. Jedno vrijeme je radila i u Švicarskoj, a došla u Bosansko Grahovo kako bi, kako je rekla, napravila nešto i za žene.

Olgica Đikić, bivša medicinska sestra u Županijskoj bolnici u Livnu, a sada modna dizajnerica, sudjelujući na natjecanju "Haljina Svijeta 2014" u Rumunjskoj osvojila je nagradu najljepše haljine Balkana i ušla u TOP 5 u svijetu.

Na samom predstavljanju uspješnih žena u Hercegbosanskoj županiji , nazočilo je 26 sudionika kao i predstavnici Internewsa i USAID-a u BiH, uz čiju se pomoć koncem ožujka završava s realizacijom devetomjesečnog projekta radijskih emisija "Koliko ih uvažavamo" (posvećenih obiteljskom i nasilju nad ženama, odnosno pravima djece s posebnim potrebama).

Predsjednica Udruge žena "Li-woman" iz Livna Jasminka Borković  je govorila o položaju žene u bh. društvu dok je predsjednica Udruge građanki "Grahovo" Danka Zelić govorila o projektu ekonomskog osnaživanju žena.

Prema riječima organizatora današnjeg panela, cilj skupa je bio da se kroz raspravu, zajedno s navedenim uspješnim ženama i lidericama spomenutih nevladinih organizacija, potakne stvaranje pozitivnih promjena i osnaživanje položaja žene u Hercegbosanskoj županiji.

Fena

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok