Poznati su rezultati glasanja dm kupaca širom BiH na osnovu kojih je, u okviru višemjesečne društveno odgovorne kampanje dm kompanije, {ZAJEDNO} za zdrav život, izabrano deset pobjedničkih projekata, kreiranih za unapređenje zdravlja učenika i osoblja u osnovnim školama naše zemlje.

Među deset najboljih je i projekat Dan sporta "OŠ Ivan Goran Kovačić” iz Livna  koji će biti implementiran u rujnu.

“Projektom smo planirali provođenje sportskih natjecanja na nivou svih škola koje pripadaju OŠ"I.G.K.", a to je matična škola i devet područnih seoskih škola. Ukupan broj sudionika natjecanja će biti oko 950 učenika. Discipline u kojima će se učenici natjecati su: nogomet, odbojka, košarka, trčanje na 50m, 100m, 200m i 400m, skok u dalj s mjesta, skok u vis, bacanje kugle i graničar, poručili su iz ove škole. 

Naime, želeći utjecati na buđenje svijesti mladih naraštaja o važnosti zdravog načina života, kompanija dm je uputila poziv svim školama u BiH da osmisle i prijave projekte čijom realizacijom će biti podržane zdrave navike učenika i nastavnika. Nakon izuzetnog odziva, od ukupno 120 prijavljenih projektnih prijedloga, dm žiri je odabrao 30 za koje su kupci imali priliku glasati i tako kreirati pobjedničku listu od 10 najboljih koji će u septembru ući u fazu realizacije.

„Kampanja je izazvala sjajne reakcije i sretni smo jer smo uspjeli animirati 120 škola da prijave projekte i budu proaktivni u osmišljavanju koncepata za unapređenje zdravlja učenika. Čestitamo školama čiji projekti su proglašeni pobjedničkim i  vjerujemo kako će njihovom implementacijom učenici i nastavnički kadar steći bolje uslove za zdravije obrazovno-odgojne i radne procese “, izjavila je Admira Isaković, članica Uprave dm-a. 

Osim projekta Dan sporta "OŠ Ivan Goran Kovačić” iz Livna, dm će podržati još realizaciju i sljedećih devet projekata: "Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Vladimir Nazor" iz Sarajeva - Zdrav način života i socijalna inkluzija kroz sport, "OŠ Petar Kočić“ iz Šipraga/Kotor Varoš - Uređenje školskog dvorišta,  “JU Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju” iz Zenice - Razvijanje i učvršćivanje motoričkih sposobnosti kod djece sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju, "Druga osnovna škola Živinice" iz Živinica - Rekonstrukcija odvoda u školi,  "OŠ Ivan Goran Kovačić” iz Livna - Dan sporta u Osnovnoj školi, "OŠ Vuk Stefanović Karadžić" iz Kozarske Dubice - Čistoća je pola zdravlja, "Područna OŠ Jablanica, Maglaj” iz Jablanice/Maglaja, - Kroz časove tjelesnog odgoja do zdravog načina života,  "Jedanaesta OŠ Zovik" iz Zovika - Zubić vila, „Treća osnovna škola iz Mostara“ - Čiste ruke zdrav život i „OŠ Kamenica“ iz Bihaća - Pružimo ruke sportu u prirodi.

Priopćeno je iz dm-a.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok