Tridesetšestogodišnji Admir Vuković iz Zavidovića, koji je bio imam u Tomislavgradu, preminuo je u utorak navečer u mjestu Stog pored regionalnog puta Zavidovići - Olovo, nakon što je grupa lovaca greškom ispalila hitac u njegovom pravcu.

Vuković je rođen u Zavidovićima, a oko osam godina je bio imam u džematu Mokronoga Medžlisa islamske zajednice Tomislavgrad. U Zavidoviće je došao za bajramske praznike kako bi bio kod sestre i obitelji, a u utorak navečer uputio se u lov sa zetom Mesudom Krajnićem, koji je nakon sinoćnjeg događaja smješten u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje su konstatirane lakše tjelesne ozljede, javlja klix.ba.

Amer ef. Jugo, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Tomislavgrad, za Klix.ba je kazao kako je informaciju o smrti Admir ef. Vukovića saznao jutros u 7 sati od džematlija.

"On je volio lov i redovno je slobodno vrijeme upražnjavao lovom, a osim toga bavio se i pčelarstvom. Bio je predan radnik što se moglo vidjeti i oko njegove kuće i u haremu džamije o kojoj se brinuo. Vijest da je preminuo svima nam je teško pala", kazao je ef. Jugo.

Iza Vukovića su ostali supruga Amra i dvoje djece, petogodišnji dječak i osmogodišnja kćer.

"Bio je vrijedan, podigao je infrastrukturu džemata, bio predan džematu i poslu, a magistrirao je u Velsu. Za nekoliko dana trebalo je biti točno osam godina koliko je u službi u Medžlisu islamske zajednice Tomislavgrad", zaključio je ef. Jugo.

Kako Klix.ba saznaje, Admir ef. Vuković i Mesud Krajnić nisu bili zajedno s osumnjičenima koji su lišeni slobode nakon sinoćnjeg događaja, a čitav događaj je bio samo splet nesretnih okolnosti.

Naime, osumnjičeni P. H. i P. E. su Vukoviću i Krajniću došli iza leđa te su, misleći da se radi o divljači, pucali u njihovom pravcu.

Mještani Zavidovića za Klix.ba su izjavili kako su i osumnjičeni iz izuzetno poštene obiteljite da je događaj samo splet nesretnih okolnosti zbog slabe vidljivosti na tom području.

Dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskoe županije nalazi se na mjestu događaja i u toku je uviđaj koji je počeo rano jutros.

"Oba lica su lišena slobode i danas će biti predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva na dalje postupanje uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima ubistvo i lake tjelesne povrede. Dežurni tužilac nakon zaprimanja izvještaja i ispitivanja osumnjičenih odlučiti će o upućivanju mjere pritvora", kazala je za Klix.ba stručna suradnica za odnose s javnošću županijskog tužiteljstva Naila Muratović.

Obdukcija tijela Admira Vukovića bit će obavljena u Tuzli nakon završenog uviđaja, a u narednim danima bit će poznato i više detalja o kakvoj se vrsti krivolova radilo na navedenoj lokaciji.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok