U organizaciji Misije OESS-a u BiH u utorak je, 27. lipnja, u Livnu održan regionalni sastanak o temi „Reformski prioriteti i prevencija korupcije”.

Sastanku su uz organizatore i predstavnike OESS-a nazočili predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić, domaćin načelnik općine Livno, Luka Čelan, načelnik općine Tomislavgrad, Ivan Vukadin, načelnik općine Kupres, Milan Raštegorac, načelnik općine Bosansko Grahovo, Dušan Radun, načelnik općine Glamoč, Radovan Marković te predsjednici općinskih vijeća, Livna Sead Hadžijahić, Tomislavgrada Luka Krstanović, Kupresa Mlađen Pavlica, Bosanskog Grahova Dragan Prpa i Glamoča Marko Damjanović, te predstavnici Koalicija za borbu protiv mržnje iz Drvara i Livna. Navodi se u priopćenju iz Vlade HBŽ.

Cilj održanog sastanka je jačanje koordinacije između različitih razina vlasti koja se odnosi na trenutne i planirane prioritetne reforme na lokalnoj razini, omogućavanje razmjene mišljenja o ulozi općinskih tijela u borbi protiv korupcije, definiranje procesa koji mogu otežati izradu i provedbu zakonskih okvira predviđenih reformama, kao i načine njihovog prevazilaženja.

Tijekom sastanka nazočni su imali priliku upoznati se s aktivnostima vezanim za reformske proces u Vladi Hercegbosanske županije koje su prezentirali savjetnici predsjednika Vlade Hercegbosanske županije za financije i gospodarstvo Ivana Mišković i Zdravko Markov te Koordinator za europske integracije u Hercegbosanskoj županiji, Ante Semren.

Također je voditelj Tima za borbu protiv korupcije, Adis Čoban prezentirao stanje u Implementaciji Akcijskog plana za borbu protiv korupcije u Hercegbosanskoj županiji.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok