Kupres i Kuprešani spremno iščekuju 30. srpnja, kada će se na Kupreškom polju okupiti 1000 Ivana i njihovih obitelji, kako bi zajedno proslavili obiteljsku nedjelju u pitoresknom krajoliku bosansko hercegovačkog kraja.

Uz druženje i slavljenje svete mise u crkvi Sv. Obitelji okupljeni Ivani sudjelovat će u rušenju rekorda u okupljanju najviše osoba istoga imena na jednom mjestu. Za sudjelovanje u ovome povijesnom pokušaju obaranju rekorda Ivani se trebaju prijaviti na http://1000ivana.com/ najkasnije do 10. srpnja 2017.

Vremena za prijavu je sve manje, a zna se da je Ivana u našim krajevima svakim danom sve više.

Samo u Hrvatskoj junaka koji nose ime Ivan, prema popisu iz 2011. ima 130 828. Kada se okupe svi zainteresirani iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te dijaspore, bit će to jedinstveno iskustvo koje će se prepričavati i dugo nakon posljednje nedjelje u srpnju.

Okupljene Ivane i sve članove njihovih obitelji, kao i brojne hodočasnike i putnike namjernike, u sklopu dana Svete Obitelji na Kupresu očekuje cjelodnevno druženje uz brojne kulturno zabavne sadržaje.

Ovaj povijesni trenutak ovjekovječit će se povijesnom fotografijom svih sudionika i brojnim koncertima najpopularnijih glazbenika,  uz pokušaj obaranja najpoznatijeg rekorda na svijetu,  čime se vrijednosti kupreške zajednice, ljepota kupreškog kraja i bogatstva kupreške tradicije i kulture.

Kuprešani će svojim gostima iz cijeloga svijeta kroz cjelodnevni program predstaviti tradicionalne aktivnoste, zanati i rukotvorine specifične za kupreški kraj, uz poznatu kuprešku gostoljubivost i srdačnost.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok