Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara sudjelovao je na svečanom obilježavanju Dana općine Tomislavgrad. Svečanost obilježavanja započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća svim poginulim braniteljima na središnjem spomen obilježju u Tomislavgradu.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Tomislavgrad u svom je obraćanju predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara čestitao Dan općine, prvenstveno općinskom načelniku Ivanu Vukadinu, njegovim suradnicima i svima onima koji su doprinijeli da općina Tomislavgrad bude uspješna.

Svi moramo stvarati sustav koji će graditi sve razine vlasti od mjesne zajednice i općine do županije, pri tom biti svjesni da se taj sustav gradi stalno. Bez sustava nema reda, a bez reda nema dobrobiti ni za koga u ovoj državi. I ono što je najvažnije, poštovati Ustav i zakon, demokratske izbore i rezultate takvih izbora.

Čestitam vam i što ste uspjeli osigurati ovako veliku nazočnost prijatelja iz drugih općina što pokazuje da imate dobre odnose s mnogim drugima u BiH i susjednoj Hrvatskoj - istaknuo je Predsjednik Federacije BiH.

Naglasio je da od žitelja Tomislavgrada ovisi hoće li se razvijati i graditi Tomislavgrad da svima bude bolje ili će podleći političkim trzavicama. Obveza svih nas prema onima koji su gradili ovu općinu i koji su ginuli za nju je da nastavimo graditi i u budućnosti i to na europskom i NATO putu.

Poželio je načelniku, koji je tek na početku mandata, da nastavi s realizacijom projekata u suradnji s županijskim vlastima, za što će zasigurno dobiti potporu federalne i svih ostalih razina vlasti. - poručio je Predsjednik Federacije BiH.

Svečanom obilježavanju Dana općine Tomislavgrad nazočili su predstavnici mnogih općina i gradova iz BiH i Hrvatske, s kojima Tomislavgrad ima prijateljske odnose, među njima Zagreb, Knin, Solin, Šibenik, Grude, Široki Brijeg, Jajce i drugi, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok