I ove godine, znanstvenik i zaljubljenik u prirodne znanosti profesor Atom u sklopu kampanje „Lajk za pametnu energiju” putuje širom Bosne i Hercegovine.

Njegova misija je da mladi kroz zabavu, ali i odrasli usvoje nova znanja o značaju energetske učinkovitosti i pametne upotrebe energije.

Profesor Atom poziva mlade i građane da mu se pridruže na sjajnom druženju za cijelu obitelj, u srijedu, 12.07.2017. na gradskom trgu u Livnu, s početkom u 18:00 sati.

Na ovom edukativnom i zabavnom događaju Profesor Atom će predstaviti „Virtual Reality”- VR igricu, koja će svim posjetiteljima omogućiti da zakorače u virtuelni svijet i na posve drugačiji način se educiraju o energetskoj učinkovitosti, te otkriju nove načine uštede energije u svakodnevnom životu. Profesor Atom obećava mnogo smijeha, nova znanja o energetskoj učinkovitosti i super nagrade.

Profesor Atom je zaštitno lice kampanje „Lajk za pametnu energiju”, koja se realizira u okviru projekta „Zeleni ekonomski razvoj”, koji u BiH implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz finansijsku podršku Vlade Švedske, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske. Projekt „Zeleni ekonomski razvoj” ima za cilj stvoriti uslove za investicije u projekte energijske efikasnosti, povećati broj „zelenih radnih mjesta“, te doprinijeti razvoju tržišta što vodi ka gospodarskom rastu i razvoju BiH.

Više informacija o projektu ”Zeleni ekonomski razvoj” možete pronaći na web stranici www.ba.undp.org kao i na facebook stranici www.facebook.com/Profesor.Atom.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok