Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić u kratkom vremenu počeo je ispunjavati smjernice i obećanja iz svog programa prezentiranog nakon imenovanja za predsjednika Vlade u Skupštini Hercegbosanske županije.

Jedna od smjernica je upoznavanje sa stanjem u realnom sektoru na području Hercegbosanske županije, a sve u cilju podizanja na višu razinu gospodarstva. Da bi se to uradilo neophodna je, uz ostalo, izravna komunikacija s gospodarstvenicima kako bi se čuli njihovi prijedlozi i problemi s kojima se suočavaju. Zajedničko rješavanje teškoća je strateški cilj. U izravnoj komunikaciji nastoji se definirati što izvršna vlast može uraditi na stvaranju boljih uvjeta za rad gospodarstvenika. Tako je jučer na inicijativu predsjednika Vlade Hercegbosanske županije, Ivana Jozića u prostorijama općine Drvar s gospodarstvenicima općine Drvar održan sastanak kojem su nazočili ministri u Vladi Ivica Brešić, Stipan Šarac, Darinko Mihaljević, Petar Galić, Vasilija Broćeta, Jovo Paripović, Goran Bauk te načelnik općine, Goran Broćeta, predsjednik općinskog vijeća Nikica Bosnić i općinski suradnici.

Predsjednik Vlade, Jozić istaknuo je kako je prilikom imenovanja nove Vlade Hercegbosanske županije 21. lipnja 2017. godine u svom izlaganju naglasio da će u mandatu pored redovnih obveza velike napore ulagati u razvoj gospodarstva i suradnju s gospodarstvenicima.

Gospodarstvo će biti prioritet djelovanja Vlade jer je upravo gospodarstvo pokretač svih procesa naglasio je predsjednik Vlade rekavši da se bez otvaranja novih radnih mjesta ne može riješiti ključni problem iseljenja i odlaska mladih osoba iz županije. Sastanak je bio prilika čuti i upoznati na terenu s kakvim se sve problemima susreću gospodarstvenici kako bi ih sudionici sastanka zajednički radili na rješavanju istaknutih problema.

Predsjednik Vlade predložio je nazočnim gospodarstvenicima da se na području općine Drvar formira Udruga gospodarstvenika s ciljem što bržeg i efikasnijeg djelovanja na rješavanju problema.

Članovi Vlade Hercegbosanske županije na čelu s predsjednikom Jozićem dali su punu podršku razvoju gospodarstva, te je tom prilikom dogovoreno da se do kraja godine održi još jedan sastanak.

Načelnik općine Drvar, Goran Broćeta rekao je da se nada da su predstavnici Vlade razumjeli probleme gospodarstvenika i da održani sastanak neće ostati samo održani sastanak, jer, kako je rekao, vidim da je predsjednik Vlade pun optimizma i želje za rješavanje problema tako da nam to svima daje nadu i podrazumijeva naše sudjelovanje kroz određene ovlasti.

Predstavnici gospodarstvenika zahvalili su članovima Vlade na organizaciji jednog ovakvog susreta jer je Vlada Hercegbosanske županije u sadašnjem sazivu jedina  posjetila gospodarstvenike općine Drvar i razgovarala o konkretnim problemima i mogućim rješenjima.

Na sastanku je također istaknuto da je jučerašnji susret samo jedan u nizu planiranih sastanaka Vlade Hercegbosanske županije s gospodarstvenicima u svim općinama županije.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok