Drvar posljednjih godina postaje sve zanimljivija turistička destinacija. Da bi ga vidjeli,  a posebno njegov spomen-kompleks podno Titove pećine, turisti i znatiželjnici dolaze skoro svakodnevno. Sve su češće i grupne posjete gradu koji već odavno ni po imenu nije Titov.

Posebno se dolazi u ovaj lijepi gradić za godišnjice desanta na Drvar i za vrijeme Dana drvarske drenjine. Već nekoliko godina organizirano ga posjećuju i umirovljenici HB županije. Piše Avaz.

Umirovljenici iz Drvara, Glamoča, Livna, Tomislavgrada... istinski su uživali u cjelodnevnom druženju uz spomen-muzej i uz Titovu pećinu, a potom u Domu kulture, gdje se umirovljenički sto lomio od jela i pića, a nije manjkalo ni pjesme.

Umirovljeni učitelj, dugogodišnji novinar i livanjski planinar Hajro Gromilić održao je i povijesni sat o desantu na Drvar, o nekadašnjem Titovom Drvaru koji je bio daleko naseljeniji i čije su škole bile krcate učenicima, kojima je prije 65 godina  i sam predavao.

- Nekada je Drvar imao 28 osnovnih i nekoliko srednjih škola i đaka više nego danas stanovnika. Nekada je dnevno kroz Drvar prolazilo po 50 autobusa prema Livnu i moru, danas samo jedan kombi prema Livnu i jedan prema Banjoj Luci... - prisjećao se Gromilić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok