Načelnik općine Livno Luka Čelan primio je u radni posjet veleposlanika Republike Hrvatske nj.e. Ivana del Vechia sa suradnicima.

Povod susreta je najava Vlade Republike Hrvatske za otvaranje predstavništva hrvatskog konzulata u Livnu.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo  za realizaciju najavljenog projekta te istaknuto  da bi otvaranje konzulata u Livnu doprinijelo jačanju veze s matičnom državom i ulijevalo dozu optimizma kao potvrde stalne brige Republike Hrvatske o Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Načelnik Čelan je u razgovoru istaknuo kako je Livno administrativno, kulturno, športsko i svako drugo središte županije te da bi se ponovnim otvaranjem predstavništva hrvatskog konzulata itekako olakšala svakodnevnica ovdašnjih žitelja.

„Dobivanje dokumenata i rješavanje svih drugih pitanja putem institucije konzulata bi bilo puno jednostavnije i povoljnije po stanovnike“, istaknuo je načelnik.

Inače, u zadnje vrijeme također uspješno se odvijaju konzularni dani prilikom kojih se također pokazalo da bi stalni boravak i stalni rad Konzulata RH u Livnu itekako bio opravdan.

Nakon sastanka predstavnici hrvatskog veleposlanstva i Općine Livno obišli su prostorije gdje će biti smješten budući konzulat.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok