U svom zadnjem priopćenju, HDZ BiH, po tko zna koji put, pokušava Livanjkama i Livnjacima prodavati maglu.

Po ustaljenom običaju, HDZ BiH, obrće teze i sudi druge po sebi. Oni, koji su doktorirali na obmanama, manipulacijama, uskogrudnosti, političkom mešetarenju, krađi i sličnim rabotama, misle da se i drugi ponašaju po njihovom obrascu. Međutim to je od istine daleko stotinu  svjetlosnih godina.

Pokušavaju tako HDZ-ovci Devedesetki pripisati neke imaginarne grijehe, imaginarnih pojedinaca, grijehe koje je Devedesetka imaginarno počinila prije petnaest godina, kad nije ni postojala.

Podsjećanja radi, HDZ1990 je utemeljen 2006., kao korektiv jalove politike HDZ BiH. U našem radu bilo je i početničkih grešaka, loših kadrovskih odabira, pogrešnih odluka, kojih smo danas svjesni i sigurno ih nećemo ponoviti. Svi spletkaroši i foteljaši, odavno su se iz Devedesetke vratili u matičnu stranku HDZ BiH.

O tome, kako rade vladajući HDZ BiH i SDA i zašto ne žele da javnost čuje prijenos sjednica, posvjedočit ćemo vam slijedećim primjerima.

U ožujku 2017., Općinsko vijeće Livno, na inicijativu HDZ1990, usvojilo je odluku o jednokratnoj novčanoj potpori za novorođenu djecu. Odluka nije usvojena u tekstu, koju je predlagao HDZ1990, (500 KM za prvo, 1.000 KM za drugo i 3.000 KM za treće i više djece), nego je usvojen tekst odluke, koji je predložio Načelnik, po kojoj je odluka jednokratna, odnosi se samo na 2017. i potpora iznosi 300 KM za svako novorođeno dijete. Naravno, amandman HDZ1990 da se iznos od 300 KM poveća na 1.000 KM, vladajući HDZ BiH i SDA, nisu prihvatili. Prihvatili su zato vladajući, na istoj sjednici, povećanje na 60.000 KM izdvajanja iz livanjskog proračuna za Radio Herceg-Bosne.

Odluka o potpori za novorođenu djecu, od ožujka do danas, nigdje nije objavljena, Livanjke i Livnjaci, za nju ne znaju, pa koristimo ovu priliku, dragi sugrađani, da vas o njenom usvajanju obavijestimo. Pretpostavljamo da HDZ BiH ovu informaciju skriva od javnosti, kako bi i od ono malo naših sugrađana, koji su ove godine postali ili će postati roditelji, što manje njih iskoristilo potporu, odnosno samo oni, koji su njima bliski, a HDZ BiH ostalo više proračunskih sredstava za raznorazne „Hrvatske žene“ i sl.

Javnosti je malo poznata i informacija, da svi žitelji Livna, imaju pravo na potporu iz općinskog proračuna, za sve nove nasade u punom iznosu kupljenog sadnog materijala, kao i da iz općinskog proračuna poslodavci imaju pravo na sufinanciranje za svakog novo proizvodno radno mjesto. Pretpostavljamo da je i o ovim informacijama livanjska javnost oskudno informirana, kako bi što manje njih iskoristilo prava na potporu, odnosno samo oni, koji su vladajućima bliski, zaposleni i već dobro situirani, dok je prava intencija ovih odluka trebala biti samozapošljavanje i stvaranje novih radnih mjesta.

Bez ikakvih kriterija se dodjeljuju sredstva privatnim dječjim vrtićima, tako oni koji su bliski vladajućima, iz proračuna dobivaju 50.000 KM, a oni koji nisu, 15.000 KM.

Na pretprošloj sjednici HDZ BiH nije usvojio izvješće JP Veterinarska stanica, jer im je dekretom to naložio Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Spomenuti dekret, u stvari pamflet pun neistina i gluposti, pročitao je vijeću Predsjednik kluba HDZ BiH, a direktor JP Veterinarska stanica je ostao zatečen, jer ga je Ministar, ni kriva ni dužna, okrivio za stanje u resoru, odnosno za svoju nesposobnost i nerad.

Na istoj sjednici, nisu usvojili ni izvješće DV Pčelice, kako bi pripremili teren za dovođenje nove ravnateljice.

Mogli bismo ovako nastaviti u nedogled, mislimo da ste stekli predodžbu o tome zašto HDZ BiH od Vas želi sakriti što i kako rade. Važnije im je od Vas sakriti što i kako rade, nego izvršiti statutarnu promjenu Livna iz općine u grad. Na žalost, dok HDZ BiH i SDA vladaju Livnom, jedina moguća promjena Livna iz općine u grad je ona statutarna. Ona stvarna promjena, promjena u kojoj bi Livno stvarno imalo sva obilježja grada, nemoguća je, dok su oni na vlasti.

Politika HDZ BiH, politika je sitnih  interesa, ne samo političkih, nego i svih ostalih. Spremni su oni i dalje, kao i do sad, u miru i tišini, naporno ne raditi ništa za dobrobit stanovnika naše općine, ali potiho, kradom i nemilice iskorištavati i uništavati javne resurse za dobrobit sebe i svojih najbližih.

Priopćeno je iz HDZ-a 1990.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok