Od 1. travnja u 06,00 sati do 31. svibnja do 06,00 sati 2014. godine za teretna vozila bit će zatvoren međunarodni cestovni granični prijelaz Kamensko.

Kamionski promet bit će preusmjeren na GP Vinjani Donji. Riječ je o službenoj informaciji koju možete pročitati i na www.hak.hr. Kako su nam danas potvrdili u HAK-u, promet će biti obustavljen zbog radova.

- Ovo je katastrofa ne samo za Hercegbosansku županiju, duvanjski  i livanjski kraj već i za Srednju Bosnu i cijelu regiju koja gravitira prema Dalmaciji! Prestat će uvoz i izvoz. Mogu se „slikati“ svi uvoznici i izvoznici, carinici i špediteri. Ovo je kolaps za naše gospodarstvo! Tako danas govore duvanjski špediteri navodeći kako su oni u ovome tek jedna od karika u lancu.

- Razočarani sam što nitko u vlasti Hercegbosanske županije i u ovoj državi, pa ni Uprava za neizravno oporezivanje, ne reagira na ovakvu odluku i ne shvaća ozbiljnost problema. Sjetite se kada se 2004. godine međugranični prijelaz Kamensko gradio s bh strane,  da Hrvatska nije prihvatila prijedlog BiH da se za vrijeme radova zatvori prijelaz. I naravno, Kamensko je stalno bilo u funkciji, pa zašto bi sada trebalo biti drugačije, pitaju špediteri?

O eventualnim posljedicama koje će dvomjesečna zabrana teretnoga prometa preko Kamenskoga imati za žitelje s bh strane granice, zabrinuli su se su tek pojedini vijećnici Općinskoga vijeća u Tomislavgradu na zadnjoj sjednici koja je održana 24. ožujka.

Tom je prigodom istaknuto da je riječ o "višoj sili" na koju ne mogu utjecati, ali da će neminovno doći do posljedica za ovu općinu, a jedna od njih je i smanjenje prihoda od terminala koji će biti minimalni.

Tomislavcity

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok