U sklopu Livanjskog kulturnog ljeta sinoć je u lapidariju Franjevačkog muzeja i galerije Gorica održana poetsko-književna večer s Jakšom Fiamengom pod nazivom Sve moje pjesme.

Ovaj pjesnik, pisac, novinar i akademik, rođeni Komižanin, koji živi i radi u Splitu,  autor je oko 45 knjiga poezije. Mnogi stihovi koje je napisao su uglazbljeni poput pjesme U prolazu, Infiša san ute, Spavaj mi ti, Karoca gre i Moje prvo pijanstvo. Te pjesme sinoć su pred publikom izvele članice Vokalne skupine Dinara, te Ladislav Džaja i Vanja Mrša uz gitarsku pratnju. Fiamengo je govorio o svom životu i radu, o svojim počecima te trenutačnom stanju u kulturi u čitavoj regiji. Govorio je i svoje stihove. Njegovo pjesništvo tematski je vezano za more kao i život uz njega, a kulturološki pripada mediteranskom krugu. Značajna je i njegova kazališno kritičarska djelatnost te rad na afirmaciji amaterskih kazališnih družina, pogotovo s područja Dalmacije. Član je Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Za sebe voli reći da je prvo odabrao poeziju a potom je ona odabrala njega. „Živio sam kako pišem, pisao sam kako živim. Probudite pjesnike u sebi i bar na trenutak kroz poeziju budite netko drugi“, poručio je Jakša Fiamengo okupljenoj publici.

Pogledajte fotogaleriju >>>

Program Ljeta nastavlja se u četvrtak 20. srpnja predstavom za djecu šibenskog kazališta  Crvenkapica i ne tako strašan vuk u 19 sati u kino dvorani.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok