Zadovoljstvo nam je što po prvi put imamo mogućnost sjediti za istim stolom s predstavnicima Vlade i što za razliku od dosadašnje prakse imamo mogućnost razgovarati o svojim problemima rekli su nazočni gospodarstvenici na jučer održanom sastanku s predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije, Ivanom Jozićem u hotelu Park u Livnu.

Sastanku su uz organizatora susreta predsjednika Vlade nazočili i ministri Ivica Brešić, Stipan Šarac, Darinko Mihaljević, Petar Galić, Jovo Paripović, Miloš Bauk te gradonačelnik općine Livno, Luka Čelan.

U otvorenoj komunikaciji između gospodarstvenika, predsjednika Ivana Jozića i ministara u Vladi izneseni su problemi s kojima se suočavaju gospodarstvenici te su s ciljem iznalaženja zajedničkog rješenja istaknuti i prijedlozi za poboljšanje trenutnog stanja.

Nazočnim gospodarstvenicima predsjednik Vlade iznio je i prioritete rada koji se temelje na uvođenju dječjeg doplatka i subvencija na kamate za gospodarstvenike uz sugestiju prisutnim gospodarstvenicima da osnuju Udrugu gospodarstvenika za područje općine Livno. Preko Udruge olakšala bi se komunikacija s izvršnom vlasti te bi se zajednički radilo na rješavanju definiranih problema.

Uz iznesene poteškoće u poslovanju gospodarstvenika u zaključku susreta istaknuto je da općina Livno ima nedostatak određene radne snage u realnom sektoru što je svakako jedan od razloga za ponovni susret i djelovanje županijskih i viših institucija.

Dogovoreno je da će se novi sastanak u istom sazivu sa usuglašenim prijedlogom subvencija kamata i dječjeg doplatka za usvajanje na Vladi organizirati tijekom mjeseca listopada. Najavljeni sastanci s gospodarstvenicima u drugim općinama Hercegbosanske županije organizirat će se tijekom mjeseca kolovoza i rujna.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok