Skupština Hercegbosanske županije na jučerašnjoj sjednici u Tomislavgradu usvojila je Zakon o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade.

U svom obrazloženju, ministar graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije Hikmet Hodžić kazao je zastupnicima kako je odlučeno da se pristupi izradi tog zakona iz razloga stupanja na snagu Zakona o stvarnim pravima kojim se uređuje pitanja koja se odnose na etažno vlasništvo, međusobne odnose etažnih vlasnika, sadržaj ugovora o odnosima etažnih vlasnika, ugovor o zajedničkim dijelovima, upravljanje, žurne intervencije i poravke, prinudnu upravu, tako da je potrebno cjelokupan Zakon o upravljanju i održavanju uskladiti s navedenim zakonom.

Zastupnici su također usvojili zaključke kojima Nacrt zakona o radu, Nacrt zakona o zaštiti kulturno- povijesne baštine u Hercegbosanskoj županiji, Nacrt zakona o muzejima te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama Hercegbosanske županije, uz provedene javne rasprave, može poslužiti kao dobra osnova za izradu prijedloga zakona, uključujući prijedloge i sugestije zastupnika. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok