Skupština Hercegbosanske županije na jučerašnjoj sjednici u Tomislavgradu usvojila je Zakon o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade.

U svom obrazloženju, ministar graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije Hikmet Hodžić kazao je zastupnicima kako je odlučeno da se pristupi izradi tog zakona iz razloga stupanja na snagu Zakona o stvarnim pravima kojim se uređuje pitanja koja se odnose na etažno vlasništvo, međusobne odnose etažnih vlasnika, sadržaj ugovora o odnosima etažnih vlasnika, ugovor o zajedničkim dijelovima, upravljanje, žurne intervencije i poravke, prinudnu upravu, tako da je potrebno cjelokupan Zakon o upravljanju i održavanju uskladiti s navedenim zakonom.

Zastupnici su također usvojili zaključke kojima Nacrt zakona o radu, Nacrt zakona o zaštiti kulturno- povijesne baštine u Hercegbosanskoj županiji, Nacrt zakona o muzejima te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama Hercegbosanske županije, uz provedene javne rasprave, može poslužiti kao dobra osnova za izradu prijedloga zakona, uključujući prijedloge i sugestije zastupnika. (Fena)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija