Mate Pačar iz Mrkodola i njegova Iva danas slave svoj zlatni pir.

Vjenčali su se 25. siječnja prije točno pola stoljeća ali su slavlje odgodili za ljeto kada je na okupu cijela obitelj. Stara izreka kaže da se dobar momak iz svog sela ženi, a naš je Mate eto i potvrđuje jer je svoju Ivu doveo iz susjednih Bekavaca. Piše Tomislavcity.

- Viđo sam ja nju dok je bila dite, ali sam je zamirio na silu čim sam se iz vojske vratio, veselo se prisjeća Mate, a i njegova Iva prizna da se zaljubila tu istu večer.

- Lip je bio, imo je onu mornarsku kapu na glavi, jer je vojsku služio u mornarici, i odma mi se svidio! - iskreno će Iva.

U zajednički su život krenuli poprilično mladi i hrabro su se borili sam svim životnim izazovima. Mate je mukotrpno radio u Njemačkoj dok je Iva kod kuće odano i marljivo brinula za domaćinstvo podižući njihovo četvero djece.

- Imamo tri kćeri i jednog sina. Svi su školovani, rade i Bogu fala dobro su se snašli. Sin je u Njemačkoj, kćeri su u Zagrebu i svi danas imaju svoju obitelj - zadovoljno priznaju.

Ponosni su kažu na svu svoju djecu, na unuke koje su im podarali a za sada ih je sedmero, no ne kriju da su ponosni i na svoje zetove i nevistu.

- Jesmo, triba pošteno reć. Ponosni smo i na zetove i na svoju nevistu a zašto ne bi i bili?! - pitaju se veselo jer su dobar i izuzetno vedar duh obadvoje sačuvali. Ta ista vedrina ujedno je recept za dugovječan i dobar brak, ali i mladolikost koja ih krasi.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok