Župa Presvetoga Srca Isusova u Kongori jučer je obilježila stotu godišnjicu utemeljenja Župe.

Središnja proslava obilježena je svetom misom koju je u 11 sati predvodio dr. Ratko Perić, mostarsko-duvanjski biskup i apostoliski upravitelj trebinjsko-mrkanjski, uz suslavlje provincijala Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenka Šteke i još dvadesetak svećenika, između kojih su bili i bivši kongorski župnici fra Leo Radišić i fra Mirko Bagarić, te časnih sestara rodom iz ove župa ili su pak u njoj bile na službi.

Nakon svete mise pod šatorom je održano službeno predstavljanje monografije “Sto godina župe Kongore”, koju je napisao dr. fra Robert Jolić, njegova druga monografija o ovoj župi (prva je objavljena 1993. godine). Uz njega, o monografiji su govorili sveučilišni profesori Mate Buntić i Marko Tokić. U stankama između obraćanja predstavljača nazočne su trima pjesmama počastili članovi pjevačke skupine i miješovitoga orkestra Matice hrvatske iz Tomislavgrada.

Proslavi je prethodila trodnevnica, koju su svake večeri od 10. kolovoza predvodili svećenici iz Munchena, Rima i Zagreba u crkvi Presvetoga Srca Isusova.

Obilježavanju 100. godišnjice utemeljenja župe Kongora nazočili su i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić zajedno s ministrima u Vladi Petrom Galićem i Stipanom Šarcom.

Priopćeno je iz vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok