Dana 19.08.2017.godine u jutarnjim satima, u lovištu „Raduša-Ljubuša“ kojim gospodari Šumarija Kupres u krivolovu je zatečeno 7 lica od čega 5 stranih državljana (Italija) i 2 državljanina BiH trajno nastanjena u općini Tomislavgrad inicijala D.Š. i B.Š.

Isti su bespravno(bez dozvole za lov) vršili odstrel prepelice na području Ravanjskog polja i tom prilkom odstrijelili 30-ak prepelica i divljeg goluba.

Akciju privođenjaizveli su djelatnici Šumarije Kupres u koordinaciji sa Županijskim inspektorom za lovstvo i djelatnicima PP Kupres. Počiniteljima ovog kaznenog djela oduzeto je oružje, ulovljena divljač i druga sredstva korištena u vršenju krivolova te su privedeni u prostorije PP Kupres na daljnju kriminalističku obradu. Na licu mjesta uručene su im i odmah naplaćene novčane kazne u iznosu od 5000 KM a protiv dvojice državljana BIH podignute su i kaznene prijave te će nastavak ove priče imati i sudski epilog. Navodi se u priopćenju šumarije "Kupres".

Neka ovaj događajposluži kao primjer svima onima koji se bave nečasnim radnjama da neće biti popuštanja, a pojačana akcija nadzora lovišta i sprečavanja krivolova nastavlja se i dalje.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok