Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić jučer je, 23. kolovoza, zajedno s ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Ivicom Brešićem i Nikolom Nevistićem, vlasnikom firme Nevistić Commerce d.o.o ujedno izvođačem radova obišao zgradu namijenjenoj obiteljima poginulih branitelja i invalidima Domovinskog rata.

Tom prilikom po drugi put u proteklom razdoblju predsjednik Vlade, Ivan Jozić izrazio je nezadovoljstvo kvalitetom i načinom izvođenja radova. Nakon obilaska zgrade predsjednik Vlade razgovarao je s Emilom Pranjićem angažiranim nadzorom od strane investitora iz poduzeća Moj dom Tomislavgrad te zatražio sanacije određenih građevinskih radova koji nisu urađeni kvalitetno i dinamikom predviđenom ugovorom. Navodi se u priopćenju iz Vlade HB županije.

„Preuzimanjem dužnosti predsjednika Vlade Hercegbosanske županije prije dva mjeseca stekao sam dojam da je dodjelom rješenja vlasništva za stanove članovima Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja u Domovinskom ratu općine Livno nakon petnaest godina riješeno stambeno zbrinjavanje navedene populacije, ali, evo, na žalost, do danas nisu završeni radovi na zgradi.

Upravo sam iz tog razloga prvi sastanak održao s predstavnicima braniteljske populacije. Smatram vrlo bitnim da se nakon toliko godina napokon treba riješiti stambeno zbrinjavanje. Nakon obilaska zgrade u lipnju izrazio sam svoje nezadovoljstvo brzinom izvođenja radova a i samom kvalitetom te sam stoga tražio od odgovornih (Uprave za pitanja branitelja i izvođača radova firme Nevistić Commerce d.o.o) da konačno završe zgradu i da za završetak zgrade odrede rokove koje više neće probijati ili odlagati“, rekao je nakon obilaska zgrade predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić.

Na sjednici Vlade (30. lipnja) prilikom davanja suglasnosti na Program rada Uprave za pitanja branitelja od ravnateljice Uprave Ljiljane Kovačević zatraženo je da se dostavi pismena informacija kompletne financijske situacije vezano za završetak radova na zgradi u Livnu.

Prema dostupnim podatcima Uprave za pitanja branitelja po dosad utrošenim sredstvima Vlada Hercegbosanske županije je u braniteljsku zgradu uložila 1.350,00 KM po kvadratu bez iznosa zemljišta i još uvijek nije gotova i završena, rekao je predsjednik Vlade, Ivan Jozić.

Aktualna Vlada uporno inzistira da se radovi na zgradi što brže i što kvalitetnije okončaju, jer hrvatski branitelji to zaslužuju jer su se izborili za slobodu svog hrvatskog naroda. Dali su najviše što su mogli život ili dijelove tijela. To svi moramo imati na umu, pa i oni koji su izvodili ili izvode radove i oni koji su zakonski ovlašteni za praćenje realizacije sredstava u rješavanju životnih pitanja hrvatskih branitelja – krova nad glavom njihovih obitelji.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok