Požar koji je u petak zahvatio područje od stočne farme na Eminovu Selu u blizini Tomislavgrada te se dalje proširio na okolno brdo je trenutno pod kontrolom vatrogasaca, potvrdio je za Fenu je zapovjednik Vatrogasnog društva Tomislavgrad Mate Jurčević.

Po njegovim riječima, požar je bio zahvatio nekoliko hektara površine uglavnom niskog raslinja i suhe trave, a pod kontrolu je stavljen noćas oko 2 sata.

- Oko 6 sati ujutro na nekoliko mjesta se požar ponovo razbuktao te je angažmanom vatrogasaca i šumara ponovo stavljen pod kontrolu - kazao je Jurčević.

Ovaj požar je svojom ne opreznošću inače izazvao radnik na obližnjoj farmi paleći otpad, istovremeno kršeći zabranu paljenja na otvorenom prostoru.

Kako navodi Jurčević, radnik je požar pokušao sam dovest u kontrolu ali se ono ubrzo proširio te je u pomoć pozvana vatrogasna služba.

Na području općine Tomislavgrad tijekom proteklog dana bilo je aktivno više požara, a jedan od njih, na području Javornog vrha i Manjkovog poda, iznad Šuice, gdje je bila linija razgraničenja u proteklom ratu, nije još pod kontrolom vatrogasaca.

- To područje je minirano i naše je da čekamo da požar izađe iz tog područja da možemo djelovati - istaknuo je Jurčević.

Požar koji je izbio u petak na području Dobrića i Čobanovića nadomak Buskog jezera je ugašen i stavljen pod kontrolu vatrogasaca.

- Na svaki požar se na vrijeme izađe zahvaljujući pokretnim patrolama Šumarije Tomislavgrad koji nakon otkrivanja prvih signala o požaru odmah nama dojavljuju tako da vrijeme rasplamsavanja vatrene stihije bude sto kraće - istaknuo je Jurčević.

U posljednjih desetak dana tomislavgradski vatrogasci su dva do tri puta dnevno izlazili na teren kako bi sanirali opožarena područja diljem općine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok