Stanje na požarištima u HB županiji.

Kupres:

Požari otvorenog prostora između Općine Kupres i Općine Glamoč i dalje su aktivni.

Dana 26.08.2017.god. 18,45 sati dojava u PP Kupres da se požar iznad mjesta Mušići približio kućama. Požar gase pripadnici DVD-a Kupres, djelatnici ŠGD HBŠ i mještani.

Jedan  požar se približava naselju Zvirnjača (Kupres).

Drvar:

Dana 26.07.2017.godine u 17,00 sati dojava o požaru otvorenog prostora u mjestu Šainovac u općini Drvar. Požar gasili djelatnici CZ Drvar i mještani.

Požar otvorenog prostora planini Jadovnik u općini Drvar i dalje je aktivan i širi se, u požaru gori visoka šuma. Požar ugrožava i vodo zaštitno područje cijele općine Drvar.

Prostor je zagađen je minama.

Požar prama gradskom naselju Gasic  u općini Drvar je ugašen. Požar gasili civilna zaštita i mještani.

Požar otvorenog prostora na predjelu Resanovaca i dalje je aktivan.Gori suha trava i nisko raslinje. Požar niko ne gasi.

Livno:

Dana 26.07.2017.godine u 18,00 sati dojava o požaru otvorenog prostora u mjestu Guber u općini Livno. Intervencijom VD-a Livno požar ugašen.

Tomislavgrad:

Dana 26.07.2017 godine u 18,00 sati VD TG imalo intervenciju u mjestu Zidine na predjelu Buško Blato. Požar lokaliziran.

Požar na predjelu Šuice i dalje je aktivan. Zbog minsko zagađenog terena požar niko ne gasi.

Požar na planina Čvrsnica je pod kontralom djelatnika Šumarije TG.

Požar na području mjesta Eminovo Selo je  lokaliziran i pod kontrolom VD-a TG i djelatnika šumarije TG.

B.Grahovo:

Požar na području naselja Bastasi između općina Bodansko Grahovo i Livnoi dalje je aktivan. Područje minsko sumnjivo i ne može se gasiti kopnenim snagama .Gori nisko raslinje.

Požar otvorenog prostora na području Međugorje-Staretina  (B Grahovo) i dalje je aktivan. Gori suha trava i nisko raslinje.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok