Foto: Arhiva

Hercegbosanska županija ponovno je suočena s većim intenzitetom požara.

Jedan od njih je i požar kod Drvara oko kojega su požari na tri lokacije. Sinoć je helikopter Oružanih snaga BiH gasio požar koji je prijetio naselju Podovi i visokoj ekonomskoj šumi. Helikopter je nastavio jutros gasiti požare oko Drvara. Vatrena linija oko Drvara duga je više desetaka kilometara. Požar je još aktivan na području Jadovnika i dalje se širi. Na području Kamenice kod Drvara požar je lokaliziran dok se požar na području Zvizdaje kreće u pravcu Bosanskog Grahova i Drvara. Teren je zagađen minama, rekao nam je jutros načelnik Drvara, Goran Broćeta. Požare kod Drvara u subotu je obišao predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić.

Požar između Glamoča i Kupresa na području Vitoroga kontroliraju djelatnici šumarija iz te dvije općine kako požar ne bi ušao u visoku šumu.

Na predjelu Paklina iznad Šujice gori trava i nisko raslinje.

Sinoć je u livanjskog općini iznad sela Lipa i Čuklić u podnožju Kamešnice izbio požar kojega je ugasilo Vatrogasno društvo iz Livna i na tom mjestu gorila je trava.

Prije dva dana izbio je požar iznad sela Bastasa na granici između livanjske i bosanskograhovske općine. Sinoć je u tom požaru izgorjela jedna štala i 400 bala sijena, dok su krave spašene. Požar na ovoj lokaciji je još aktivan, informacija je iz Operativnog centra županijske Civilne zaštite.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok