U organizaciji Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije u periodu od 23. do 28. kolovoza 2017. za šezdesetak nastavnika u osnovnim školama u Kupresu, Glamoču i Bosanskom Grahovu dr. sc. Sanela Popović održala je stručno pedagoške seminare-radionice na temu Ocjenjivanje učenika, dokimologija i zakonski okvir.

Sadržaj seminara obuhvaćao je predavanje o povijesti dokimologije i školske dokimologije, aktualna istraživanja dokimoloških praksi kod nas i u svijetu. Predstavljeni su modeli i primjeri iz ocjenjivačkih praksi tradicionalnih i alternativnih oblika provjeravanja učenika. Kroz radionički rad analizirao se aktualni i Pravilnik o ocjenjivanju i praćenju učenika koji je u pripremi sa značajnim poboljšanjima i rješenjima koja će unaprijediti proces praćenja i ocjenjivanja učenika u osnovnim i srednjim školama.

Sudionici seminara su u svrhu znanstvenog istraživanja dokimološke prakse popunili anonimne ulazne ankete, a svima su podijeljeni i radni materijali kao ogledni primjerci kojima se nastavno osoblje može služiti u praksi. Certifikati o sudjelovanju na seminaru bit će putem resornog ministarstva podijeljeni sudionicima u prvoj polovici rujna. Tijekom nove školske godine serija seminara za nastavno osoblje u osnovnim i srednjim školama u HBŽ će se nastaviti u siječnju i travnju 2018. godine u općinama Livno, Tomislavgrad i Drvar.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija