Dragi predškolci, učenici, poštovani roditelji, ravnatelji, učitelji, stručni suradnici, djelatnici u vrtićima i školama na početku nove školske 2017./2018. godine želim vam pozitivno i kreativno ozračje i svakako sretan početak novog godišnjeg obrazovnog ciklusa.

Uvijek i iznova zanimljiv put do znanja, vještina, boljeg pojedinca i društva. S osobitom radošću najmlađi učenici, prvašići sjest će prvi put u školske klupe. Činimo za njih školu mjestom smijeha, druženja i prijateljstva, blago i mudro potičimo ih na školske uspjehe.

Na izazovnom putovanju u institucionalni svijet obrazovanja i odgoja obvezni smo se međusobno uvažavati, davati potporu, dijeliti znanje i iskustva jer samo tako čineći izgrađujemo bolje okruženje u kojemu živimo.

Ne mogu propustiti naglasiti važnost prosvjetnih djelatnika na bilo kojoj razini obrazovanja i zahvaliti im u ime svih kojima upravo oni, predani i posvećeni odgojitelji, učitelji i stručni suradnici obavljanjem svog poziva daju smjer i krila, hrabre i potiču. Učenici, ozbiljno i odgovorno pristupite svom obrazovanju, budite radoznali i dinamični, vi školu činite živom i na tom zadatku dajte najbolje od sebe. Pomozite svojim učiteljima tako što ćete stečeno znanje obogaćivati kreativnošću, inovativnošću, budite predani i strpljivi jer svatko od vas u nečemu može biti najbolji.

Važnu ulogu u obrazovanju djece imate i vi,poštovani roditelji i staratelji, najizravnije uključeni u život svoje djece pozvani ste poticati uvažavanje različitosti i toleranciju među djecom.

Tijekom ljetnih mjeseci škole su se uređivanjem prostora i opremanjem nastavnim učilima i pomagalima pripremale za novu školsku godinu kako bi učenicima školski ambijent bio ugodniji, a sadržaj nastave primjereniji vremenu u kom živimo. Učenici, na vama je obveza brige i čuvanja zajedničkog dobra.

Od škola očekujemo u novoj školskoj godini zanimljive i održive projekte, a Ministarstvo i Vlada će uvijek svojim kapacitetima davati potporu dobrim idejama, raditi na kvaliteti i raznolikosti edukacija nastavnog osoblja.I ove godine Ministarstvo je za sve učenike prvih razreda i učenike u potrebi osiguralo besplatne udžbenike. Vjerujem da ćemo u narednom periodu moći učiniti i više.

Sudionike u prometu, uvijek iznova,s prvim nastavnim danom pozivam na oprez i odgovornost, čuvajmo zajedno živote i dobrobit naše djece.

Svima, na bilo koji način, uključenima u školski sustav sretan početak i tijek nove školske godine, želi ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Petar Galić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok