Započeli su radovi na projektu unaprjeđenja energetske učinkovitosti Županijske bolnice fra Mihovil Sučić u Livnu i Doma zdravlja Tomislavgrad.

U sklopu radova na objekte dviju zdravstvenih ustanova bit će postavljena termo fasada, promijenjeni otvori, sanirani krovovi te će prema potrebi biti izmijenjeni sustavi grijanja i rasvjete.

Za provedbu projekta unaprjeđenja energetske učinkovitosti osigurana su kreditna sredstva od Svjetske banke u iznosu od 880.000 maraka, od čega će 460.000 biti utrošeno na radove na zgradi Županijske bolnice u Livnu.

''Priča oko unaprjeđenja energetske učinkovitosti počela je 2015. godine kada sam od mjerodavnih iz resornog federalnog ministarstva tražio mogućnosti dobivanja grantova u manjim iznosima te sam u tim razgovorima dobio informacije o mogućnostima sudjelovanja u projektima Svjetske banke za ovu namjenu'', kazao je za Fenu ravnatelj Županijske bolnice u Livnu dr. Ivan Cikojević.

Dodao je kako će realizacijom projekta doći do značajnih ušteda unutar zdravstvenih ustanova, a dobit će se i bolji uvjeti boravaka pacijenata i rada zdravstvenih djelatnika.

Ravnatelj Doma zdravlja Tomislavgrad dr. Ivan Bagarić kazao je kako očekuje da će troškovi grijanja, koji godišnje iznose oko 60.000 maraka, značajno smanjiti nakon što predviđeni radovi budu okončani.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok