Danas je Vlada Hercegbosanske županije na održanoj sjednici donijela Odluku o raspodjeli sredstava iz Programa utroška sredstava „Transfer udrugama građana – Crveni križ i invalidne osobe“ predviđene Proračunom za 2017. godinu u Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u ukupnom iznosu od 50.000,00 KM.

Raspodjela sredstava bit će izvršena  sukladno točki IV. Odluke Vlade Hercegbosanske županije o usvajanju toga Programa od 6. srpnja 2017. godine, te u skladu s rezultatima Javnog poziva.

Na prijedlog Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Vlada je donijela Odluku o odobravanju kapitalnih potpora osnovnim školama s područja Hercegbosanske županije u ukupnom iznosu od 30.000,00 KM.

Također je donesena i Odluka o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 3.042,00 KM Srednjoj strukovnoj školi Tomislavgrad za nabavu mikroskopa.

Na temelju danas donesene Odluke odobrena su financijska sredstava u iznosu od 2.500,00 KM iz Tekuće pričuve Vlade Hercegbosanske županije kao financijska pomoć Udruzi „Nada“ Tomislavgrad u svrhu pomoći obilježavanju „Dječjeg tjedna 2017. godine“.

Donijeta je i Odluka o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 1.000,00 KM Regionalnom klubu IPA Hercegbosanske županije kao financijska potpora za organiziranje drugog turnira u malom nogometu. Turnir je imao humanitarni karakter.

Vlada je donijela Odluku o sufinanciranju projekta „Integrirani lokalni razvoj –  ILDP III“. Tom Odlukom odobravaju se financijska sredstva u iznosu od 10.000,00 KM Uredu predsjednika Vlada Hercegbosanske županije za sufinanciranje troškova Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) za realizaciju projekta „Integriranog lokalnog razvoja“ – (ILDP III).

U jednom dijelu sjednice donesene se Odluke kojima se odobrava i zadužuje Ministarstvo financija Vlade Hercegbosanske županije kao tijelo u ime osnivača i investitora Vlade Hercegbosanske županije i sudionika u projektu „Energetska učinkovitost u BiH“, da poduzme sve radnje i aktivnosti na izboru i imenovanju ovlaštenih stručnih nadzora nad izvođenjem konkretnih građevinskih radova utopljavanja objekta Županijske bolnice „fra Mihovil Sučić“ Livno i objekta Doma zdravlja Tomislavgrad.

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela Rješenje o imenovanju Ante Omazića za ravnatelja Zavoda za upošljavanje Hercegbosanske županije na razdoblje od četiri godine nakon provedene procedure i prijedloga Preporuke rang liste kandidata za ravnatelja Zavoda za upošljavanje Hercegbosanske županije Povjerenstva za provedbu natječaja za izbor ravnatelja Županijskog zavoda za upošljavanje Hercegbosanske županije.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok