Planinarsko društvo "Cincar" Livno, u povodu proslave dana općine Livno, poziva sve planinare, šetače, brdske bicikliste i sve ljubitelje prirode na "Dane Cincara" koji će se održati 23. i 24.rujna.

DANI CINCARA 2017.

Planinarski dom Kruzi – Cincar

23. - 24. rujan 2017. godine

PROGRAM

Subota, 23.09.2017. godine

08:30 sati, okupljanje na Trgu branitelja Livna (iza hotela Dinara).

09:00 sati polazak na izlete-ture;

Lakša, manje zahtjevna tura: Livno 720 mnv – Duman – Bašajkovac – planinarski dom Kruzi 1265 mnv. Hodnja cca 2.5 h ili 8 km. Dodatna, posebna planinarska oprema nije potrebna. Obrok i voda iz ruksaka.

Lakša, manje zahtjevna tura: Livno 720 mnv – busom do prijevoja Borova Glava ( magistralna cesta Livno-Bugojno)  – Krug planina (visoravan) – planinarski dom 1265 mnv. Hodnja cca 4 h ili 13 km, dodatna planinarska oprema nije potrebna. Obrok i voda iz ruksaka.

Teža, srednje zahtjevnija tura: Livno 720 mnv – Bašajkovac – Begovača (Švabine štale) 1400 mnv – Cincar 2006 mnv – Jaram 1372 mnv – planinarski dom Kruzi 1265 mnv. Hodnja cca 6,5 h ili 17 km.

Dodatna planinarska oprema nije potrebna. Obrok i voda iz ruksaka.

Od 12:00 sati prijem i smještaj planinara, prijava društava na info pultu u  planinarskom domu Kruzi.

14.00 sati pozdravna riječ domaćina i ručak za sve sudionike.

Popodnevne aktivnosti: obilazak livanjskih divljih konja, gljivarenje i kraće ture do Begovače i Gagića grede.

Od 19:00 sati logorska vatra i druženje uz glazbu.

24:00 sati odlazak na počinak.

Nedjelja, 24.09.2017. godine

07:00 sati jutarnji čaj za sve sudionike

07:30 polazak na izlete – ture:

Lakša, manje zahtjevna tura: šetnja po visoravni Kruzi, obilazak livanjskih divljih konja, gljivarenje.

Teža, srednje zahtjevna tura: planinarski dom – Jaram – Cincar – Begovača (Švabine štale) – planinarski dom. Hodnja cca 5 h ili 13 km. Dodatna planinarska oprema nije potrebna. Obrok i voda iz ruksaka.

Od 13:00 sati ručak za sve sudionike.

15:00 sati pozdravna riječ domaćina i podjela zahvalnica.

PROSTOR KAMPA

Planinarski dom Kruzi nalazi se podno južne strane planine Cincar na 1265 mnv. Dom ima smještajni kapacitet od 40 ležajeva. Prostor oko doma je travnat i ima dovoljno mjesta za kampiranje. Kampiranje će biti unutar dvorišta doma a parking na livadi pored.  Potrebno je ponijeti odgovarajuće šatore, vreće za spavanje i podmetače. U kampu će se koristiti poljski i  WC u domu. Pored centralnog mjesta za paljenje logorske vatre može se i uz odobrenje domaćina ložiti vatra pored šatora uz primjenu svih mjera zaštite od požara. Otpad – smeće dužni ste prikupljati u pvc vrećice i odlagati na predviđeno mjesto. 

Prostor kampa je pokriven signalom mobilne telefonije ( HT Eronet).

VODA

Vodom za piće se možete opskrbiti u domu.

HRANA I PIĆE

Za sve sudionike su osigurana dva topla obroka ( ručak u subotu i nedjelju). Također je osiguran pribor i posuđe za jelo kao i veći šator sa postavljenim stolovima. Cijelo vrijeme biti će na raspolaganju jela sa roštilja i dovoljne količine toplih i hladnih napitaka po pristupačnim cijenama. 

KAKO DO NAS

Do planinarskog doma iz Livna može se doći:

iz Livna ( mjesto okupljanja, Trg branitelja Livna) preko Bašajkovca. Put je makadamski  u dužini 11 km.

Iz Livna u pravcu B. Grahova, u mjestu V. Kablići koje je od Livna udaljeno 4 km, krene se desno te prateći markaciju makadamski – kaldrma put dalje u dužini od 8 km vodi do doma.

Napomena:

prijevoz stvari u subotu od Livna do planinarskog doma je osiguran. Prednost spavanja u domu imaju stariji uz isključivo prethodnu rezervaciju. Molimo da se prijave sa brojem sudionika izvrše do 20.09.2017. g. 

Sve dodatne informacije možete dobiti pozivom na brojeve:

063/332-822 Branko Knežević
063/332-464 Anđelko Kelava
063/304-885 Hrvoje Bobetić
063/691-821 Antun Crnjak – Tunje
ili putem e-maila na : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija