Povodom skrnavljenja nadgrobnog spomenika obitelji Mihaljević na mjesnom groblju u Zagoričanima, te uništavanja spomen obilježja u Čelebiću, podignute 2014.godine u sjećanje stradalim pripadnicima srpskog naroda u proteklom ratu, Koalicija „Uvažavanje“ Livno poziva sve nadležne institucije da svojim aktivnostima otkriju počinitelje tih vandalskih djela i privedu ih licu pravde.

Podsjetimo, nadgrobni spomenik u Zagoričanima išaran je zelenim sprejem s ispisanim nazivom stranke bošnjačkog naroda, SDA, a spomen ploča u Čelebiću potpuno je razbijena. Uz to što su obitelji umrlih i stradalih uznemirene i povrijeđene, takva (ne)djela ni u kom slučaju ne doprinose zajedničkom životu stanovnika Livna i livanjskog kraja, te ih ovim putem najoštrije osuđujemo.

Koalicija „Uvažavanje“ ističe kako ispisivanje grafita uvredljivog sadržaja i narušavanje mira pokojnika, te uništavanje spomen-obilježja stradalima, ne služi nikomu na čast, te u cilju suživota i tolerancije pozivamo svekoliku javnost, građane i institucije na javnu osudu, a organe gonjenja i pravosuđa da budu što učinkovitiji na razatkrivanju i sankcioniraju počinitelja.

Koalicija „Uvažavanje” Livno

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok