Na inicijativu Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini prekjučer je u Sarajevu održan radno-konzultativni sastanak predstavnika antikorupcijskih timova Sarajevske, Tuzlanske i Hercegbosanske županije.

Ovom prilikom razmijenjena su iskustva vezana za borbu protiv korupcije, implementacije akcijskih planova, iznesena moguća praktična rješenja, prepreke u radu kao i njihova potencijalna rješenja.

Na sastanku su predstavnici timova spomenutih županija prezentirali način svoga rada.

U ime tročlanog Tima za sprječavanje korupcije Hercegbosanske županije sudjelovali su Adis Čoban i Ivica Stanić. Predsjednik Tima za sprječavanje korupcije Hercegbosanske županije, Adis Čoban naglasio je da je sastanak bio posvećen konkretnim obvezama iz županijskih strateških antikorupcijskih dokumenata koje su donijele njihove Vlade.

„Danas smo dobili u pravom smislu riječi pomoć, kroz predstavljanje ideja i načina realizacije aktivnosti koje su poduzeli bolje organizirani timovi i koje možemo preuzeti i primijeniti u radu svog tima“, objasnio je Čoban.

Istakao je i kako je Općina Livno među prvim općinama koja je izradila svoj općinski akcijski plan na temelju županijskog, ali i državne strategije za borbu protiv korupcije. Iz tog razloga, sastanku je nazočio Boženko Mamuza, kontakt osoba Općine Livno, kako bi nazočnima prezentirao svoja pozitivna iskustva.

Najavljeno je da će se suradnja županijskih timova za borbu protiv korupcije u budućnosti nastaviti i dodatno intenzivirati.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok