Na danas održanoj sjednici Vlada Hercegbosanske županije donijela je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola za školsku 2017. – 2018. godinu u ukupnom iznosu od 450.000,00 KM sukladno podatcima o broju učenika koji koriste prijevoz dobivenim od strane srednjih škola Hercegbosanske županije.

Ministarstvo znanosti, prosvjete,kulture i športa Hercegbosanske županije će s općinama : Livno, Tomislavgrad, Kupres, Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo potpisati poseban ugovor o pravima i obvezama načina utroška odobrenih sredstava kojim će biti pobliže regulirana prava i obveze ugovornih strana.

Tijekom sjednice donesena je Odluka o raspodjeli sredstava iz Programa utroška sredstava „Potpore zdravstvenim institucijama“ u ukupnom iznosu od 500.000,00 KM. Raspodjela sredstava bit će izvršena sukladno Odluci Vlade Hercegbosanske županije o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Potpore zdravstvenim institucijama“ utvrđenog Proračunom Hercegbosanske županije za 2017. godinu od 25. 8. 2017. godine te nakon provedenog Javnog poziva za prijavu projekata/programa. Sredstva se raspodjeljuju za izmirenje duga za doprinose za zdravstveno osiguranje zdravstvenih ustanova u Hercegbosanskoj županiji.

Vlada je donijela i Odluku o usvajanju Programa raspodjele sredstava iz Proračuna Hercegbosanske županije za sufinanciranje projekata ekoloških udruga za 2017. godinu u ukupnom iznosu od 30.000,00 KM. Na temelju kriterija koji su definirani u Programu utroška sredstava za sufinanciranje projekata ekoloških udruga iz Proračuna Hercegbosanske županije za 2017. godinu s kriterijima raspodjele Povjerenstvo za utvrđivanje prijedloga pristiglih ekoloških udruga pregledalo je pristigle prijave po Javnom pozivu i izvršilo bodovanje onih projekata koji su zadovoljili po svim traženim kriterijima, te predložilo Program raspodjele sredstava.

Donesene su i odluke o izmjeni odluka o imenovanju članova školskih odbora Srednje Ekonomske škole iz Livna i Srednje škole Drvar.

Na temelju donesene Odluke odobrena su financijska sredstva u iznosu od 3.000,00 KM  Samostalnom sindikatu osnovnog obrazovanja i odgoja Hercegbosanske županije kao financijska potpora za organiziranje humanitarne akcije dragovoljnog darivanja krvi Županijskoj bolnici „dr. fra Mihovil Sučić“ Livno.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija