Nakon zaprimljene obavijesti od Carinske uprave Republike Hrvatske o zatvaranju međunarodnog cestovnog graničnog prijelaza Kamensko za sva teretna vozila u periodu od 1. travnja do 31. svibnja 2014. godine, predsjednik Vlada Hercegbosanske županije Branko Ivković uputio je, 28. ožujka, dopis nadležnim institucijama:

Vijeću ministara BiH, Upravi za neizravno oporezivanje te Ministarstvu komunikacija i prometa BiH, u kojem je traženo poduzimanje potrebnih aktivnosti kako ne bi došlo do obustave prometa, točnije da se omogući prometovanje bar jednim prometnim trakom za teretna vozila.

Kako su granični prijelazi u nadležnosti države BiH, Vijeće ministara je tražilo od nadležnih institucija u BiH i RH da se iznađe odgovarajuće rješenje kako bi se izbjegli određeni problemi vezano za promet kamiona i robe.

U odgovoru veleposlanice BiH u Zagrebu koja je obavila razgovor s predstavnicima Ministarstva vanjskih poslova RH kaže se kako se predlaže jedino rješenje da se za 14 dana, najduže za mjesec dana, od početka radova osposobi jedna traka za promet teretnih vozila na GP Kamensko.

Naglašavamo kako Vlada Hercegbosanske županije, niti Općina Tomislavgrad na čijem se teritoriju nalazi GP Kamensko, nisu obaviješteni o zatvaranju nego su za ovu informaciju saznali putem internetskih stranica HAK-a, što dovoljno govori o odnosu tijela RH i F BiH prema Vladi Hercegbosanske županije, OV Tomislavgrad i OV Livno.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok